Wednesday, August 5, 2015

Cubaan Bergosip ala Kokesen

Tadi temankan Abam John pegi amik anak kat sekolah...

Entah kenapa dia minta teman amik anak. Malas nak parking keta lettuew..

Kebetulan harini matahari ada keluar skit..Perit sikit, tapi still sejuk.

Kalau sejuk, kompem tak hengen Kak Joy keluar dari pejabat..duduk sebelah heater sambil tangan kepam tetet lagi selesa..lagi menyelerakan...
Tapi sebab semalam Abam John buat baik..vacumm rumah, tolong lipatkan tuala, Kak Joy kasi muka la..

Sampai sekolah, Kak Joy duduk jauh skit dari parents lain. Duk kat bawah pokok..Bawah teduh la orang kata. Kak Joy ni tak bole nak silau silau, pening mata skit. Kekesen semua duk tengah2 padang konon nak amik cahaya matehari bagai...koser Kak Joy tau.

Lagi satu, Kak Joy malas nak mingle sangat sebab enggeris Kak Joy not so tall..malu la kalu gagap gagap speking ngan kokesen. Tapi tadi nak jadi cerita ada sorang Kokesen datang duk seblah. Tah ngape, 

"beautiful day aite? i love when the sun come out like this"

Kak Joy pun jawab,
"owh..back in my Country, everyday got sun..put wet clothes 1 hour dry yu know?" (enggeris kak joy mmg gitu..maklumla orang kampung)

dia pun jawab
"so, your country must be lovely then..everyday you can go to beach, swimming bla bla bla"

masa tu pun kembang kencup dah hidung Kak Joy...Vangga yuols...baru je nak pose kibas kibas rambut kena kokesen tu...tetiba dia tanya..

"so, tell me...what the hell is goin on with your country? 2.6billion?? what is that?"

babik!! nak gosip rupanya..

baik aku blah!



2 comments:

Suzeng Shaklee said...

mu boleh buat simbungan majalah ujang dh ni...berair mata aku selok suke...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)