Wednesday, April 22, 2015

Terima Kasey Yuols. (walau hakikat saling maki memaki)

Ahkak tergolek jatuh tangga rumah yuols! Sakitnya Ya Robbi.


Dulu masa muda rewmawjew dulu bukan tak penah jatuh pokok, jatuh beskal, jatuh katil secara terduduk, penah jugak, tapi efek kesakitan  tu tidaklah seteruk ini yuols.

Bukan lah nak cerita pasal kesakitan pongkok ni sangat....tapi nak citer pasal perangai perangai bani Merayu di bumi konkosen ni...

Bila dah jauh dari bumi Meresia, memasing mula la rasa hebat, angkuh, riak takabbur gittuew (kira ahkak termasuk lettuew gamaknya). Aku baik ngan kau, tapi aku tak suke orang tu, so ko jgn g kawan ngan orang tu...

Ko baik ngan orang tu, aku tak suka orang tu orang ni, ko jgn nak kawan ngan orang ni, ko baik ngan dia, so aku putus kawan ngan ko...
Haaa....gitu la kekdahnya....dan sedikit annoying la bila ko, orang Islam, duduk di bumi kokesen ni, bila ko terlebih rapat dengan kokesen. Join derang birthday party anak nya, join derang piknik-piknik bbq bagai, terus ko di cop murtad..makan babi, pegang hanjing, togok beer, lupa waktu solat.

Bukan la ahkak nak meng"up"kan status ahkak ni kan..ahkak kador diri, tak bertudung, tapi ahkak tidak pulak nak mencerca mereka yang bertudung tu...walau mulut tu sampai senget senget makan daging saudara sendiri....

Meka ni time bila mengata kawan kawan seMeresia, kemain meriah, dia tak kena, dia jahat, dia masak tak sedap, dia kontrol laki, dia dera lagi, aku ni je la yang baiknya...ko jgn kawan ngan dia nanti ko jadi cam dia...ishhh...serba serbi dikontrol la. Lelebih lagi ahkak ni paling mudew rewmajew kat sini..kena la ikut cakap ahkak ahkak "tua" skit dari ahkak.. Konon banyak pengalaman gittuew.

oh citer pasal tu, lupa plak. Mereka mereka ni sesama mereka bila depan kemahin mulut manis, secangkir madu gitu..bila belakang belakang, mengata hebat..

tapi lantak la kan, yang penting sepanjang ahkak tersadai di rumah, melayan sakit pongkok, bertalu talu orang datang hantar lauk.. Biasala, orang sakit mana larat nak masak.

Dan terima kasih la yuols.. berjemaah jugak yuols berbincang apa nak masak untuk orang sakit ni...walau hakikatnya ai tau, yuols ni saling maki memaki...


1 comment:

~aSHa~ said...

akak i muda skit dari u...
jadi i adik tau tau