Thursday, April 23, 2015

Melayu Islam Minum Red Wine di Luar Negara.

Alhamdulillah, kesihatan beransur baik. Cuma jalan selow selow...no more jalan kepit kepit...Kena jalan kengkang2 skit macam ada batu besar celah kangkang sebab kalu kepit, lagi sakit tulang tongkeng.

Nak jadi citer, kakaks caruts kuat datang melawat di rumah sepanjang Ahkak bercuti sakit. nak dijadikan cerita, atas meja makan ahkak, ada la botol (seperti gambar di bawah).

Macam biasa lah, anak ahkak ni suka minum jus blekkarrent. Jus anggur la orang Merayu panggil khen? Ritu ahkak beli dah ribena, tapi derang ad dinch sangat. Beli jenis jus jus lain pun derang tak suka. So, ada ahkak pegi  satu mall, jual groceries, terjumpa la air sparkling ni.  Beli lah kah, dan bagi la anak ahkak minum. Suka pulak derang minum sparkling ni. Okay la kan, minum air anggur banyaklah vitamin nya.  

Kakaks caruts kuat   : eh ni botol air apa ni?

ahkak Joy    : air jus anggur

Kakaks Caruts Kuat  : eh ko jangan nak tipu aku ye? kau laki bini minum wine eh? nak jadi kapir ye? ko ingat aku bodo ke?

ahkak Joy    :  akak oi, ni air jus anggur la..letak gas skit...sparkling nama nye....meh ai ai kasi yu rasa.


ahkak pun bukak la....kalu siapa penah minum sparkling ni mungkin la tau kot, nak bukak botol ni ada la bunyi pop skit..

Kakaks Caruts Kuat   :  haa..tu bunyi macam bukak wine tu...biasa akak tengok dalam tivi omputih minum camtu.

ahkak Joy   : ishh..takde la..air biasa je ni..tak mabuk pun ni...minum minum...macam air ribena je ni.

Kakaks Caruts Kuat   : kalau bukan wine pun, rupa bentuk pun sama je ni..menyerupai ni ...berdosa ni....


ahkak malas layan lah..ko nak minum, minum je la..ko nak caruts, suka ati ko lah kan?? lantas ahkak hulur jugak la kat suami si Kakaks Caruts Kuat tu.


Suami kakaks caruts kuat    : Eh...ni rasa sama je macam wine...cuma takde alkohol je..


dan ahkak pandang suaminya si Kakaks Caruts Kuat dan tanya.


"eh yu tau plak ye rasa wine camne?"



Sekian.

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Irfa said...

ayat somi akak kuat caruts tu aku x tahan nak gelak, hahahahhaha lapanjutakaliseratus

Rasmuna Mun said...

mbahahaha....sedap sangat ceramahkan orang ye...skali laki seniri kantoi...ahahaha