Thursday, March 26, 2015

Bosang, Tensi, Sakit Hati

Kalau nak ikutkan bulan April 2015 ni, genaplah Kak Joy setahun enam bulan di sini (bukan UK, bukan London, bukan US). Tiap kali family tanya apa perasaan duduk jauh dari Maresia, jawapan Kak Joy cumalah, "ok, boleh la...boleh tahan"

Tapi sebenarnya hati Kak Joy meronta ronta untuk balik ke Meresia. Kak Joy windukan suasana Meresia. Kak Joy rindu kan panas hangat Meresia, rindu bau Ketibas (ketiap basah)..kalau tak ketibas, macam mana nak rasa aroma tido bawah ketiap laki, kata nak panjang umur kan??(motip? matilakau tak paham)

Duk sini for first year, Alhamdulillah, happy lah kan...ye lah, barang baru...kekawan semua baru...tapi nak masuk 2nd year, memasing dah tunjuk taring memasing. Aku besar dari kau, kau hanak hekan halus, ikut cakap aku..aku cakap jangan kawan ngan orang tu, ko kawan je ngan aku, aku la baik, aku yang hebat, aku la pandai masak, aku paling caring.....aaahhhh Pitammmm...

Politik? politik di pejabat ada, politik dalam berkawan ada...yang pentingnya, memasing semua berebut rebut since Kak Joy la pangkat paling balaci di sinih...
sebab ko keja kat sini, aku tinggi jawatan dari kau, laki kau kat rumah pun kena jadi balaci aku jugak...

huh...

Dan kalau korang tanya, apa pe'el bangsa Merayu lain yang duduk kat sini, huh...melopong korang..

tunggu ada masa la cite panjang...mata ai tetiba nak berak pulak...

ktxbai!