Sunday, May 19, 2013

Melachor Perhatian

Hai Yuols..
Hows ur Monday? birukah?
Arini Kak Joy nak citer pasal salah seorang kawan dalam frenslist Kak Joy yang amat amat menduga kesabaran Kak Joy...Kak Joy rasa korang korang pun ada jugak terberkawan dengan sepisis sebegini dalam frenlist korang kan? Mesti ada punya..Tak caya cuba korang baca dulu.. Dan bandingkan...

Kalau korang pasan, mesti ada salah seorang teman fb korang yang rajin update status yang menggambarkan dia dalam kesakitan, jiwa merana, hati patah, telah ditinggalkan bagai. Knowing her memang dah kawen, dan kenal dia pun da lama, kita pun monitor dulu...Tapi makin lama makin teruk status nya..sampai tahap macam nampak dia dah takde daya upaya nak hidup dan macam dah ilang semangat nak hidup bagai... Dan status kecewa tu berterusan almost sebulan dah...
Kita ni mmg tak tau hujung punca la kan, nak tinggal komen tanya kenapa, sah sah takkan dia nak citer kat public, so kita yang "sangat-sangat prihatin" ni pegi la PM dia...

Dah kita pm, ngan salam bagai cukup baik, tanya la..
"dah kau ni kenapa? teruk sangat ker bergaduh ngan laki, takkan la sampai takde semangat lagi nak idup macam mana dengan anak anak?"

Dan yang kat sini la yang babiknya, bole menjawab pulak, amarah kat kita katanya there's nothin goin on with her husband and kita ni pulak yang cuba nak porak perandakan rumah tangga dia dan kita ni bizi body sedangkan status dia tu takde kena mengena dengan rumah tangga dia...

Lepas tu muncul lagi satu status dari si dia macam nak mengatakan yang ada orang yang sibuk sibuk hal rumah tangga dia dan cuba nak buat dia terganggu..dan yang double babik ialah, si tukang komen status dia tu pulak duk kutuk kita sama sama dengan si pembuat status sedangkan si tukang komen tu tatau hape hape citer...

Ko tak hangin dengan manusia sebegini? status kemain bersedih hati, porak peranda hidup bagai. Dan ko memang da tau dia dah kawen..ade laki...Yang peliknya status frust tu untuk sape? dan la tu berpanjangan pulak tu status merana kecewa selama sebulan...

Mesti ada problem dengan laki ye dak? 
Takkan la problem dengan penjual nasik lemak kat bawah flat yang mana sambalnya terlebih pedas sampai up status nak pegi mati kot??

Oh Pehlis la golongan yang melachor perhatian sebegini..Get a Life...kalu kenot get a life pun, get urself a penis..bole?

1 comment:

♥cikmOt♥ said...

sama jugak ngan aku ...ada jek frenlist aku gini...tapi aku am biasa la...malas nak mik tau ahhh...lantak jek...hehehe...

paling tidak pun aku unfren nanti...hahaha